Over ons

01C4E9~1

Werken bij ROC Midden Nederland

Wij zijn ROC Midden Nederland en samen gaan we voor het succes van onze studenten. Of je nou voor de klas staat of achter de schermen werkt, bij ROC Midden Nederland weet je altijd waar je je bed voor uitkomt; de toekomst van onze studenten. En precies dát maakt werken bij ons zo inspirerend en betekenisvol.

We staan midden in de samenleving. Ons onderwijs draait om de beroepspraktijk, het échte werk. Daarom werken wij, en onze studenten, intensief samen met mooie organisaties aan belangrijke vraagstukken in onze regio. Van de energietransitie tot de vitalere samenleving. Al even divers als ons onderwijs, zijn de mensen die je bij ons tegenkomt. Denkers, dromers, doeners. Vol ambitie, of juist nog zoekende. Waar je ook vandaan komt en waar je ook naartoe wil, wij staan achter je. 

Bij ons word je gewaardeerd om wie je bent en gestimuleerd in de ontwikkeling van je talent. Of je nou bij ons studeert, of werkt. Als geen ander weten we dat voor ontwikkeling ruimte nodig is. Ruimte om te proberen, ruimte voor frisse ideeën en nieuwe initiatieven. Bij ROC Midden Nederland krijg je die ruimte. Daarom gebeuren er bij ons iedere dag zo veel mooie dingen, groot en klein.

En, daarom hebben wij zulke energieke, trotse en diverse teams. Hetgeen dat ons verbindt, is onze betrokkenheid met en inzet voor studenten; de makers van de samenleving. 

Onze strategie

Om onze gezamenlijke ambities te verwezenlijken zetten we bij ROC Midden Nederland in op drie strategische pijlers:
  • Studentsucces: we doen er alles aan om onze studenten succesvol te laten zijn in hun studie en daarna. We heten ze welkom en zorgen ervoor dat ze zo snel mogelijk op de juiste plek komen. We zorgen voor een positief leerklimaat waarbinnen de student zich optimaal kan ontwikkelen en we dagen de student uit het maximale uit zichzelf te halen. Dit alles in een omgeving die nauw verweven is met de beroepspraktijk.
  • Arbeidsmarktsucces: we doen er alles aan om onze studenten succesvol te laten zijn op de arbeidsmarkt. Met een flexibel opleidingsportfolio spelen we in op de ontwikkelingen in de beroepspraktijk. Ons onderwijs geven we steeds meer samen vorm met studenten en de beroepspraktijk waarbij we ons ook richten op werkenden met een ontwikkelbehoefte. We zetten ons in voor jongeren (en ouderen) met een afstand tot de arbeidsmarkt om ook voor hen arbeidsmarktsucces mogelijk te maken.
  • Organisatiesucces: om onze studenten succesvol te laten zijn hebben we een krachtige organisatie nodig die gericht is op studentsucces. Een organisatie waar nauw wordt samen gewerkt intern en met de beroepspraktijk, die wendbaar is en over innovatiekracht beschikt.

Onze kernwaarden

  • Persoonlijk: We bieden onze studenten een betrokken en persoonlijke (leer)omgeving. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op school, in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.
  • Nieuwsgierig: Wij willen weten hoe het zit. Wat de ander beweegt. Welke vragen iemand heeft en welke dromen. We willen weten wat er gebeurt in onze omgeving. Zo kunnen we anticiperen op wat er speelt. Alleen zo kunnen we actueel en relevant onderwijs bieden
  • Ondernemend: Wij zoeken naar manieren om het nog beter te doen. Naar wegen die nieuwe verbindingen maken. We zijn hierin doortastend en een tikkeltje eigenwijs. Wij worden warm van het succes van onze studenten en het werkveld voor wie wij bestaan.

Wil je meer lezen over onze strategie, kernwaarden en onderwijsvisie? Dat kan hier.