Over ons

dienst2024estherstudenten

Werken bij ROC Midden Nederland

In ons beroepsonderwijs werken we nauw samen met bedrijven en instellingen. We zijn verankerd in de wijken, in de stad en in de regio. Onze studenten werken al tijdens hun studie aan relevante en levensechte opdrachten. Zo staan ze midden in de samenleving, hebben ze direct impact op hun eigen omgeving en voegen ze vandaag al waarde toe.  

Wij helpen studenten en professionals verder in hun loopbaan én persoonlijke leven. Misschien zelfs verder dan ze zelf ooit hadden gedacht. Studenten leren bij ons méér dan een vak. Ze leren zichzelf kennen. Ze boeken succes en pakken door. Ze ontdekken en ontwikkelen hun talent. Dat werkt natuurlijk ook andersom. Studenten helpen ons om het beste uit onszelf te halen. Ze houden ons scherp, zodat we open blijven staan voor de verandering waar deze tijd om vraagt.

Samen geven we deze verandering vorm. ​​​​​​​Als de makers van de samenleving. 

Bij ons word je gewaardeerd om wie je bent en gestimuleerd in de ontwikkeling van je talent. Of je nou bij ons studeert, of werkt. Als geen ander weten we dat voor ontwikkeling ruimte nodig is. Ruimte om te proberen, ruimte voor frisse ideeën en nieuwe initiatieven. Bij ROC Midden Nederland krijg je die ruimte. Daarom gebeuren er bij ons iedere dag zo veel mooie dingen, groot en klein.

Onze strategie

Onze studenten zijn de makers van de samenleving

Wij leren onze studenten meer dan een beroep. Wij dragen bij aan hun persoonsvorming en brede ontwikkeling tot kritisch burger in onze maatschappij. Dit doen we door vooral te leren in en van de praktijk. Levensecht leren en creëren noemen we dat.

Pijler 1: Student centraal
ROC Midden Nederland gaat voor het succes van elke student die zich bij ons wil ontwikkelen. Voor een nieuwe generatie makers van de samenleving en voor professionals die tijdens hun loopbaan willen werken aan nieuwe kennis en vaardigheden. Hiervoor is Passend Onderwijzen onze basis en bieden we diverse mogelijkheden met flexibel onderwijs.

Pijler 2: Midden in de samenleving
Om de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen aan te pakken zijn goedopgeleide vakmensen hard nodig. Onze studenten zijn al tijdens hun studie van waarde voor de samenleving door een bijdrage te leveren aan hun omgeving. We werken in ons beroepsonderwijs nauw samen met bedrijven, instellingen en overheden om levensecht leren en creëren te stimuleren. Als ROC MN staan we midden in de samenleving en dragen we bij aan de transitie naar een gezonde en duurzame samenleving.

Pijler 3: Wendbare organisatie
Met ons onderwijs en onze manier van organiseren willen we in kunnen spelen op de veranderingen in de samenleving. Dit vraagt om een lerende organisatie met ruimte voor innovatie. Wendbaarheid is dan ook voor onze medewerkers en organisatie essentieel om onze doelen te bereiken. We zetten in op duurzame ontwikkeling voor onze medewerkers en werken verder aan het professioneel organiseren van ons onderwijs. De onderwijsteams ervaren ruimte om initiatief te tonen en vanuit een onderzoekende en ondernemende houding te werken aan het beste onderwijs voor onze studenten.

Onze kernwaarden

  • Persoonlijk: We bieden onze studenten een betrokken en persoonlijke (leer)omgeving. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op school, in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.
  • Nieuwsgierig: Wij willen weten hoe het zit. Wat de ander beweegt. Welke vragen iemand heeft en welke dromen. We willen weten wat er gebeurt in onze omgeving. Zo kunnen we anticiperen op wat er speelt. Alleen zo kunnen we actueel en relevant onderwijs bieden
  • Ondernemend: Wij zoeken naar manieren om het nog beter te doen. Naar wegen die nieuwe verbindingen maken. We zijn hierin doortastend en een tikkeltje eigenwijs. Wij worden warm van het succes van onze studenten en het werkveld voor wie wij bestaan.

Wil je meer lezen over onze strategie, kernwaarden en onderwijsvisie? Dat kan hier.